П`ятниця, 29.03.2024, 05:08
Вітаю Вас Гість | RSS

 Лозуватський ліцей Шполянської міської ради

 ОТГ Черкаської області


18:52
День гідності та свободи

Віковічна боротьба за волю

Україна – це отча земля, рідний край, де ми народилися, територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли її народ продемонстрував свою європейськість, своє прагнення до свободи. 13 листопада 2014 року  Президент Україні Петро Олексійович Порошенко підписав указ про відзначення щорічно 21 листопада Дня Гідності та Свободи.
Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної України. Зараз нашій потрібно бути єдиною та згуртованою. Наші земляки, яких сьогодні мобілізовано до лав українського війська, з честю відвойовують та захищають кордони держави, борються за її єдність та цілісність. Кожна свідома людина допомагає країні – хто мудрим словом, хто добрим ділом, хто молитвою, хто піснею.
В Лозуватській школі в цей день відбувся виховний захід «Україна гідна свободи». Діти «гортали» сторінки історії і поринали у вир віковічної боротьби українського народу за волю і незалежність. Лунали слова вдячності, заклики згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє і згасли мов зорі. Учні  запалили свічки і вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання. Затамувавши подих, вихованці переглянули відео «Євромайдан», яке вдало висвітлило мужність, силу духу, нескореність нашого народу. Нещасна, але ніким не покорена, до дітей вийшла дівчина Україна, яка зростила своїх найкращих, найвірніших синів, серця яких палало відвагою.  Яскравим моментом заходу стала зустріч в «едемському саду» двох юнаків: героя Майдану і загиблого воїна під Крутами. Їх невтішна розмова повідала учням, що, здавалось би, доля нарешті подарувала нам унікальну можливість стати незалежною Європейською державою, але історія повернула ще одні Крути.
Проводячи захід, ми намагалися докласти свою часточку до збереження миру і єдності в нашій Батьківщині, адже Україна – демократична, незалежна держава, гідна того, щоб її любити, цінувати, боротися за її майбутнє та розвиток.
Педагог-організатор Лозуватської ЗОШ
Щербак А. А.

Переглядів: 345 | Додав: lozuvatka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 237
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0