Середа, 24.04.2024, 03:55
Вітаю Вас Гість | RSS

 Лозуватський ліцей Шполянської міської ради

 ОТГ Черкаської області


11:14
ІНФОРМАЦІЯ про зустріч учнів Лозуватської загальноосвітньої школи I-III ступенів із працівниками правоохоронних органів"

ІНФОРМАЦІЯ

про  зустріч  учнів Лозуватської  загальноосвітньої  школи  I-III  ступенів  із  працівниками  правоохоронних  органів"

 

        Вже стало доброю традицією у другій половині навчального року проводити зустрічі учнівської молоді з працівниками правоохоронних органів.

       Так, 23 лютого, у День захисника Вітчизни, в актовій залі Лозуватської  ЗОШ  відбулася морально-виховна зустріч учнів 9-го, 10-го, 11-го класів. Такий незвичний, але незабутній урок організувала для школярів і вчитель Я. О. Рябокінь, яка повсякчас розвиває моральну свідомість молоді.

       На порядку денному даного заходу стояли злободенні питання: дитяча злочинність, наркоманія і алко­голізм. Запитання молоді до правоохоронців були досить відвертими, а відтак і відповіді сформувались конкретні й вичерпні. Передусім, вихованців школи  цікавило, як лікують хворих на алкоголізм та наркоманію. З’ясувалось, є багато закладів, де ведуться подібні профілактичні лікування: вони не примусові, але неодмінні. Працівники внутрішніх справ наголосили: найкращий спосіб – не вживати наркотики й алкоголь. Школярі запитували, якими повинні бути працівники міліції і що потрібно для того, щоб стати правоохоронцем?  Для них змалювали усний портрет сучасного міліціонера. Говорили також про корупцію в органах та грубе поводження  з порушниками і дійшли висновку: правоохоронець повинен сумлінно виконувати службовий обов’язок і не піддаватися на свого роду спокуси, адже за працівниками ведеться чіткий контроль з боку правоохоронних та контролюючих органів.          

     Надзвичайно цікавим для учнів стало унаочнене знайомство із міліцейським професійним інвентарем. Учні тримали в руках зброю, кийок, наручники, шолом  – побачене склало винятково позитивний вплив на підлітків, послугувало пересторогою на скоєння яких-небудь порушень.  Декому з школярів така робота навіть сподобалася і вони цікавилися, що потрібно освоїти, аби працювати експертом.

             

     - Сьогодні більшість фахівців схиляються до того, що правове виховання у школі має починатись не з вивчення основ правознавства в дев’ятому класі, а вже тоді, коли дитина переступила поріг школи. У багатьох школах працюють психологи, які ведуть бесіди з школярами на правову тематику. Але виникає елементарне питання: чому й надалі дитяча агресія зростає? Чому психологи про її неминучість не попереджають? Ми, вчителі-вихователі, мусимо вести інтегроване морально-правове виховання. Мораль не супе­речить праву, а навпаки, є його передумовою та основою. Закони своєї держави повинен виконувати кожен. Наша держава – це воля народу, який захищає своє щастя, благополуччя, недоторканість. Усвідомлення того, що Закони захищають, насамперед тебе, твою сім’ю, твоє щастя, майбутнє у якійсь мірі є гарантією, що правопорушники будуть покарані.

     Не випадково під час зустрічі з правоохоронцями учнів цікавили різноманітні теми: запитували про роботу міліції у боротьбі з дитячою злочинністю, цікавилися буднями правоохоронців, розпитували як міліціонери поводяться із злочинцями. Кульмінацією зустрічі стали невтішні цифри всезростаючої дитячої злочинності, вживання наркотиків і алкоголю. Такий незвичайний урок – це складова великої роботи, яку повинні виконувати всі, хто несе відповідальність за дітей: батьки, вчителі-вихователі, психологи. Бо лише належне і систематичне здійснення попереджувальних заходів – буде гарантією зниження, а пізніше викорінення злочинних порушень.

  Читаючи Міжнародну конвенцію по правах дитини, яку Україна підписала в 1991 році, стає зрозуміло: елементарне її виконання - це не тільки обов’язок перед Богом, але повинність за отриману від держави плату.

Переглядів: 926 | Додав: lozuvatka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 237
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0