Середа, 24.04.2024, 01:55
Вітаю Вас Гість | RSS

 Лозуватський ліцей Шполянської міської ради

 ОТГ Черкаської області


18:12
День пам'яті небесної сотні

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, змушує робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини. Патріотизм – величний вияв нескінченної любові до рідного краю, як і честь, виховує великих, сильних людей, які не рахуються із ціною свого життя і здатні пожертвувати ним заради рідної землі.
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом.
20 лютого з метою прищеплення любові до Батьківщини, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідним громадянином України в Лозуватській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено заходи, присвячені річниці Революції гідності: Пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Школярі мали можливість більш детально дізнатися про початок Революції, переглянути відеоматеріали про жертовність та героїзм  народу, відданість волонтерів та підтримку  Євромайдану українцями, про події зими 2013-2014 років. Учні 7 та 8 класу взяли участь в інсценізації казки «Небесна сотня», рядки з якої не залишили байдужим нікого:
 « - Мамо, а де ж про ангелів? 
    - Бачиш, сину. Люди, молоді та не дуже, йдучи у бій з темною силою, втрачали життя. Перший упав, другий, третій…  Їхні серця зупинилися від ворожих куль. Але побачили люди, що герої не вмирають, що насправді їхні душі у світлі відлітають у небо, стаючи небесними ангелами, воїнами добра. Цілий загін ангелів, ціла сотня постала перед райськими ворітьми. І Бог забрав їх до себе, всіх до одного, героїв з чистими душами, та наказав берегти свій народ, боронити від лихого. З тих пір, синочку, наші ангели-охоронці ось такі, вродливі, сміливі, загартовані в бою. І це вони бережуть нас від усього зла на світі.»
Вшанували учні пам’ять  Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, після якої під звуки Церковного Гімну України, у виконанні дитячого хору, запалили свічку пам’яті, згадали усіх героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє.
Дякуємо Героям Небесної Сотні. ВСІМ! ВСІМ! ВСІМ! Спасибі за яскравий приклад мужності. Ваш подвиг залишиться в людській пам’яті і серцях.

 

Переглядів: 364 | Додав: lozuvatka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 237
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0